Titelstress bij Inter? Kampioen verliest na buitenspelgoal De Vrij

20 februari 2022, 20:25

Het blijft ongekend spannend in de Serie A, waar Internazionale hoopt de landstitel te prolongeren. Zondag kon de ploeg uitlopen, maar dat lukte niet. Sassuolo wist de topclub te verrassen. Het duel eindigde in 0-2 voor de middenmoter.

Met Stefan de Vrij in de basis en Denzel Dumfries op de bank ging het al vroeg in de wedstrijd mis voor de regerend landskampioen. Na acht minuten keek de ploeg namelijk al tegen een achterstand aan. Giacomo Raspadori wist een goede pass van Domenico Berardi, die al het hele seizoen een van de smaakmakers is in de Italiaanse competitie, te promoveren tot assist. Hij schoot de bal van binnen het strafschopgebied tegen de touwen.

Inter moest in de achtervolging. Hakan Çalhanoglu was na een kwartier spelen dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging voor de topclub net langs de verkeerde kant van de paal. Dat was extra frustrerend toen Sassuolo de tweede kans wel wist te scoren. De ploeg was uiterst productief via Gianluca Scamacca, die de bal via de paal in het doel werkte. Die klap kwamen De Vrij en zijn ploeggenoten niet meer te boven, ook niet met invaller Dumfries binnen de lijnen. De Nederlandse centrale verdediger scoorde nog wel in de blessuretijd, maar dat doelpunt werd door de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Door de nederlaag staan de twee Nederlanders tweede met hun ploeg, al hebben ze nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van AC Milan. Die ploeg heeft na 26 wedstrijden 56 punten bij elkaar gespeeld. Inter heeft twee punten minder, maar ze kunnen de stadgenoot dus nog voorbij op de ranglijst. Nummer drie Napoli heeft drie punten minder dan de koploper, met ook nog een duel tegoed. Het worden nog spannende maanden in de top van de Serie A.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen