Wijndal vond AZ 'paar klassen beter' en grapt over shorttrack

27 februari 2022, 15:06

Owen Wijndal is trots op de prestatie van zijn ploeg. De linksback van AZ boekte in eigen huis een zwaarbevochten 2-1 overwinning op Feyenoord, waardoor het verschil op de ranglijst nog slechts drie punten bedraagt. Als het aan Wijndal ligt, is het nu erop en erover voor de Alkmaarse formatie.

Wijndal vond zijn ploeg vooral voor rust de bovenliggende partij. "Ik denk dat we heel goed begonnen en dat we voor rust een paar klassen beter waren dan Feyenoord", aldus de aanvoerder van AZ in gesprek met ESPN. "Na rust maakten we het onszelf lastig, ook omdat we een doelpunt tegen kregen. Maar we hebben het heel volwassen uitgespeeld." 

Lees ook: AZ doet Feyenoord en Slot pijn

Al voor rust kwam AZ zelfs op een 3-0 voorsprong tegen Feyenoord, maar de VAR keurde dat doelpunt af wegens buitenspel. "Toen we de derde maakten, dacht ik: dit kan een heel mooie uitslag gaan worden. Helaas was het buitenspel, jammer dat die goal niet telde. Maar uiteindelijk hebben we het goed uitgespeeld op het einde", vond de linkspoot, die ambitieus is. "Het doel is nu om Feyenoord te passeren op de ranglijst."

Wijndal stond ook nog even stil bij de Olympische Spelen. Tijdens het toernooi in Peking kreeg hij vragen of hij het shorttrack had gevolgd, maar gaf hij tot grote verbazing aan dat niet te kennen. "Ik heb het die dag daarna even gekeken. Schulting heeft vier medailles gepakt en ik heb ook naar het curling en het langlaufen gekeken", sloot hij af met een glimlach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen