Uitblinker Dallinga neemt Excelsior bij de hand, Volendam gelijk

4 maart 2022, 22:00

Excelsior heeft goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdammers tankten niet alleen vertrouwen met een 3-0 overwinning op FC Den Bosch, maar voerden tegelijkertijd de druk op op FC Emmen en in mindere mate FC Volendam. De ploeg uit Drenthe komt maandag pas in actie, terwijl de koploper uit het vissersdorp niet verder kwam dan 0-0 tegen VVV-Venlo.

VVV-Venlo - FC Volendam 0-0

FC Volendam speelde een moeizame wedstrijd, waarin VVV uitstekend tegenstand wist te bieden. Na iets meer dan een uur spelen leek Joeri Schroijen de thuisploeg op 1-0 te zetten, maar zijn bal ging via de binnenkant van de paal niet in het doel. Een kwartier voor tijd leek Volendam, zoals zo vaak dit seizoen, wel effectief met de kansen om te gaan. Bilal Ould-Chikh creëerde knap ruimte voor zichzelf, maar zag zijn poging ook eindigen op de binnenkant van de paal. Niet veel later zag de aanvaller een andere poging net over gaan. Ook Boy Deul was nog dichtbij een treffer voor de bezoekers, maar hij kreeg de bal ook niet over de lijn. Daardoor stapten beide ploegen zonder goals, maar met één punt van het veld. VVV deed dat met tien man: Kees de Boer kreeg vijf minuten voor tijd een rode kaart.

Excelsior – FC Den Bosch 4-0

Negentien minuten had Thijs Dallinga nodig om een doelpunt te maken. De aanvaller van Excelsior ronde een geweldige aanval af. De spits scoorde dit seizoen al 28 keer, maar na rust liet hij zien ook een prima aangever te zijn. De aanvaller was dit keer niet het eindstation, maar wel een belangrijke schakel in de tweede tiki-taka-goal van de avond. Mats Wieffer was deze keer de afmaker. Marouan Azarkan scoorde de derde treffer, waarna Dallinga voor het slotakkoord zorgde. Er waren nog meer serieuze kansen voor thuisploeg, maar dat het 'slechts' bij vier blijft, zal niemand echt vervelend vinden in de havenstad. De ploeg staat nu gelijk met nummer twee FC Emmen, dat dus nog wel een duel tegoed heeft.

Helmond Sport - FC Eindhoven 1-2

Ook de nummer vier van de competitie, FC Eindhoven, heeft goede zaken gedaan. De Brabanders wonnen de burenruzie met 1-2 van Helmond. Charles-Andreas Brym zorgde na een kwartier spelen voor de openingstreffer voor de bezoekers, maar het venijn zat 'm in de staart. In de laatste tien minuten vielen er namelijk nog twee doelpunten: Jellert van Landschoot leek Helmond een punt te bezorgen in minuut 81, maar Joey Sleegers zorgde toch voor feest bij Eindhoven door een doelpunt twee minuten voor tijd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen