'Promes en landgenoten kunnen Rusland ontvluchten in extra window'

7 maart 2022, 15:56

Voor alle buitenlandse spelers in Rusland wordt een tijdelijke uitweg geboden. De FIFA is van plan een extra transferwindow toe te staan voor alle spelers met een ander paspoort dan een Russisch. De spelers zullen in tegenstelling tot eerdere geruchten niet transfervrij zijn.

Dat melden diverse media in het buitenland. Door de regeling zouden alle voetballers tijdelijk kunnen vertrekken uit Rusland en in principe op 1 juni weer terugkeren bij hun werkgever. De FIFA neemt daarmee maatregelen vanwege de oorlog die het land voert met buurland Oekraïne. Spelers die zich niet veilig voelen in het Europees-Aziatische land, kunnen het seizoen bij een andere club afmaken.

Dat is goed nieuws voor de in Rusland actieve Nederlanders. Zo speelt Quincy Promes voor Spartak Moskou en maakte Gyrano Kerk in de zomer van 2020 de overstap van FC Utrecht naar Lokomotiv Moskou. Ook voormalig FC Emmen-rechtsback Glenn Bijl staat onder contract in Rusland. Hij speelt voor de Premier League-laagvlieger KS Samara.

Het is niet duidelijk wat er gebeurt met de spelers die momenteel in Oekraïne voetballen. Onder meer Lassana Faye (ex-Sparta) en David Neres (ex-Ajax) zijn het land inmiddels ontvlucht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen