Feyenoorder Malacia is Advocaat dankbaar: "Dát had ik nodig"

10 maart 2022, 10:46   Bijgewerkt: 10 maart 2022, 11:03

Tyrell Malacia kijkt enorm uit naar de achtste finale-wedstrijd in de Conference League met Feyenoord tegen FK Partizan. Het is inmiddels het vijfde seizoen van de linksback in de hoofdmacht van de Rotterdammers en in die tijd deed hij al veel Europese ervaring op. Zo debuteerde Malacia op achttienjarige leeftijd in de Champions League tegen Napoli.

"Op het moment dat je zo'n kans krijgt, ook nog eens in de Champions League, voelt het alsof je daar bent waar je wilde zijn", blikte Malacia terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar ik heb gemerkt dat het dan pas echt begint voor een voetballer. Vanaf dan moet je teleurstellingen overwinnen, karakter tonen en om leren gaan met situaties die je niet gewend bent."

Zo leerde Malacia veel van de momenten waarop hij niet speelde. "Je moet volwassen worden, laten zien dat je niet uit het veld geslagen bent als het tegenzit. Je hoort vaak verhalen over spelers die absoluut de kwaliteiten hadden, maar die je niet meer terugziet na een debuut. Ik weet zeker dat als ik in een situatie terecht zou komen dat er voor een ander op mijn plek wordt gekozen, dat ik daar niet door uit het veld geslagen zou zijn."

Naar eigen zeggen is de vleugelverdediger 'mentaal ijzersterk'. Daarbij dankt hij één trainer in het bijzonder. "Ik twijfel nooit aan mezelf, maar ik weet wel dat er op een gegeven moment een trainer op je pad moet komen die jou laat voelen dat je zíjn speler bent. Voor mij was dat Dick Advocaat. Met die man had ik een heel andere band dan met allerlei trainers die ik daarvoor had gehad. Hij gaf mij vertrouwen en liet mij merken dat ik vrijuit kon spelen. Dát had ik nodig."

Partizan

Hoewel hij door de jaren heen al veel Europese wedstrijden speelde, staat voor Malacia vanavond pas voor het eerst een knock-outduel te wachten. "Oké, het is de Conference League, maar we hebben geen zwakke tegenstanders gehad en moesten ook nog eens al die voorrondes overleven. Mensen vragen of we de finale kunnen halen, maar zo sta ik er nog niet in. We moeten keer op keer voor onze kansen vechten en dan is het eerst alles op alles tegen Partizan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen