Dit is de opstelling van AZ voor het heenduel met FK Bodø/Glimt

10 maart 2022, 19:48   Bijgewerkt: 10 maart 2022, 20:02

In de jacht op een plek in de kwartfinales van de UEFA Conference League hoopt AZ donderdagavond alvast goede zaken te doen. Dat moet dan gebeuren op bezoek bij FK Bodø/Glimt. Pascal Jansen ziet dan ook geen reden om uitgebreid te sleutelen aan zijn basiself. Owen Wijndal keert terug in de ploeg. Dat gaat ten koste van Hakon Evjen. 

AZ verkeert in goede vorm. De ploeg van Jansen werd vorige week weliswaar door Ajax uitgeschakeld in de halve finale van de TOTO KNVB Beker, maar in de competitie draait ze op volle toeren. De laatste nederlaag in competitieverband dateert van begin november, toen er werd verloren op bezoek bij Feyenoord. Ook in de aanloop naar de eerste ontmoeting met FK Bodø/Glimt wist AZ te winnen. Van harte ging het niet, maar NEC werd met 1-3 verslagen. 

Een belangrijke rol was er in Nijmegen weggelegd voor invaller Kamal Sowah. De Club Brugge-huurling beleefde een moeizame start in Alkmaar, maar kon afgelopen zondag eindelijk belangrijk zijn voor AZ. Een basisplaats tegen FK Bodø/Glimt zit er echter niet in voor Sowah. De Ghanees moet wederom hopen op een invalbeurt. Dat geldt ook voor Zakaria Aboukhlal. De aanvaller had een week geleden nog een basisplaats tegen Ajax, maar begint in Noorwegen evenals afgelopen zondag op de bank. 

Een basisplaats is er dus, logischerwijs, wel voor Wijndal. De linksback ontbrak in Nijmegen wegens een schorsing. Evjen maakt plaats voor de rentree van Wijndal, terwijl Tijjani Reijnders zijn basisplaats behoudt. De middenvelder maakte een goede indruk tegen NEC en krijgt in de eerste achtste finale tegen FK Bodø/Glimt dus wederom de kans. 

Opstelling AZ: Vindahl, Witry, Hatzidiakos, Martins-Indi, Wijndal, Sugawara, Reijnders, Clasie, De Wit, Pavlidis, Karlsson. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen