Jansen snapt niets van UEFA: "Als je dit toernooi serieus wil nemen..."

11 maart 2022, 15:38   Bijgewerkt: 11 maart 2022, 15:46

Pascal Jansen kan er met zijn hoofd niet bij dat er in de Conference League geen videoscheidsrechter actief is. De oefenmeester slikte met AZ een late nederlaag op bezoek bij Bodø/Glimt. Daarvoor had de thuisploeg de hulp van de arbitrage nodig: in de slotfase tackelde Pantelis Hatzidiakos op de bal, maar wees de scheidsrechter gedecideerd naar de stip.

Jansen kon het na afloop van de wedstrijd nog altijd niet geloven. "Dit is echt heel erg vervelend. Als je dit toernooi serieus wil nemen, is het goed om ten minste vanaf de knock-outfase een VAR te hebben", doelde de balende coach voor de camera van ESPN op de Conference League. "Dan was dit ongetwijfeld geen strafschop geweest, want dat was het niet."

Lees ook: AZ's 'dader' Hatzidiakos: "Scheidsrechter wist direct dat hij fout zat"

Toch ging de bal op de stip. Tot dat moment stevenden beide ploegen af op een 1-1 gelijkspel, mede dankzij de gelijkmaker van Zakaria Aboukhlal na rust. "Dat was verdiend geweest. Het is doodzonde dat je zo'n onterechte penalty tegen krijgt", aldus Jansen, die benadrukte dat zijn ploeg nog alles in eigen hand had.

Een overwinning in Alkmaar volgende week zorgt er namelijk voor dat AZ zich bij de laatste acht van de Conference League voegt. Ook Feyenoord staat al met één been in de kwartfinale. Daarvoor zullen PSV en Vitesse nog alle zeilen moeten bijzetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen