Fenomenale statistiek 'Auba' onderstreept supervorm Barça

13 maart 2022, 22:50

Na een eenvoudige overwinning is FC Barcelona de top drie van La Liga binnengedrongen. De Catalaanse grootmacht had geen kind aan Osasuna en boekte een 4-0 overwinning. Barça, waar de Nederlanders plaatsnamen op de bank, mochten daarvoor opnieuw de aanwinsten danken.

Het was namelijk Ferrán Torres die de eerste twee treffers van de Catalanen voor zijn rekening nam. Al vroeg in de wedstrijd opende de Spanjaard de score vanaf elf meter. Kort daarna zette Ousmane Dembélé de aanvaller met een heerlijke pass voor de keeper. Torres twijfelde niet en schoof de bal beheerst door de benen van de sluitpost, waarmee hij de score verdubbelde.

Dembélé bleek ook een goede klik te hebben met een andere aanwinst. Een scherpe voorzet van de Gabonees werd binnengegleden door Pierre-Emerick Aubameyang, die aan een indrukwekkende entree bezig is in Camp Nou. Na zijn 3-0 verhoogde hij zijn doelpuntentotaal naar vijf treffers. Daar had hij slechts 327 minuten voor nodig: gemiddeld 65,4 minuten per doelpunt.

FC Barcelona kwakkelde in de eerste maanden van het seizoen en bivakkeerde lange tijd in de middenmoot van Spanje, maar heeft de smaak inmiddels volledig te pakken. De Spaanse topclub, waar ook Riqui Puig nog trefzeker was, is dankzij de overwinning geklommen naar de derde plaats op de ranglijst en heeft slechts twee verliespunten meer dan nummer twee Sevilla.

Bij Barça zaten Luuk de Jong, Frenkie de Jong Sergiño Dest én Memphis Depay op de bank. Memphis kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen als vervanger van Aubameyang.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!