AZ moet scoren tegen Bodø/Glimt: "Zij gaan de bus niet parkeren"

16 maart 2022, 22:30

Pascal Jansen verwacht niet dat FK Bodø/Glimt donderdagavond alleen maar gaat verdedigen op bezoek bij AZ. De Alkmaarders moeten na de 2-1 nederlaag van vorige week in Noorwegen aan de bak. Jansen denkt dat de sterke tegenstander in het AFAS Stadion van eigen kracht uitgaat.

"Ik denk niet dat Bodø de bus gaat parkeren", vertelt de trainer van AZ in de voorbeschouwing op de clubwebsite. "Op basis van wedstrijden tegen Celtic en AS Roma weet ik dat ze hun eigen identiteit nastreven. Het is een prima voetballende ploeg, dat hebben we in Noorwegen zelf ondervonden. Het is aan ons om daar nu beter tegen bewapend te zijn."

Na de 2-1 nederlaag in het Noorden van Noorwegen weet AZ wat het moet doen voor eigen publiek. "Wij zullen een doelpunt moeten maken, dus daar gaan we naar op jacht. Het is zaak om daarin niet te veel ruimte weg te geven, anders lopen we zelf misschien schade op. Ik hoop dat wij de wedstrijd zo naar ons toe kunnen trekken en als winnaar van het veld te stappen."

Een meevaller voor Jansen is de rentree van Jordy Clasie. Fredrik Midtsjø is nog niet van de partij. "Ik ga er wel vanuit dat Jordy meteen gaat spelen. Je hebt gezien dat we ze hebben gemist de afgelopen weken. Het zijn aan de bal en zonder de bal belangrijke spelers voor ons team." AZ en Bodø/Glimt trappen donderdag om 18.45 uur af in Alkmaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen