Antony vocht verhitte duels uit met Malacia: ''Ik respecteer hem''

21 maart 2022, 08:30

Er waren veel redenen om uit te kijken naar de Klassieker in Amsterdam. Eén daarvan was de clash tussen Antony en Tyrell Malacia. De Feyenoord-back toonde zich in de voorgaande ontmoetingen al een vervelende tegenstander voor de Braziliaan en dat was zondag niet anders. Antony kan Malacia wel waarderen. 

Waar de vleugelflitser van Ajax dit seizoen al de nodige verdedigers tot wanhoop heeft gedreven, is hem dat bij Malacia nog niet gelukt. De Oranje-international lijkt niet zo onder de indruk van de Braziliaanse trucendoos en hield zich in de uitverkochte Arena wederom staande. Dat uitgerekend Antony de winnende aantekende, doet daar niets aan af. In de duels stond Malacia er. En die gingen er soms hard aan toe.

Daar kon Antony wel van genieten. ''Ik respecteer hem heel erg. Ik vind hem een heel goede verdediger, een lastige tegenstander', werd de matchwinner na afloop geciteerd door Voetbal International. 'Ik waardeer het dat hij het shirt van zijn club zo goed verdedigt, net als ik. Maar de wedstrijd is groter dan alleen het duel Antony-Malacia. Maar ik kijk er wel tevreden op terug.''

Lees ook: Woede over toneel Antony: "Ten Hag heeft hem niet in de hand"

Malacia was zondag een van de uitblinkers bij Ajax. Ook De Telegraaf zag hem een sterke prestatie leveren. Volgens de krant was de linksback, samen met Lutsharel Geertruida, een van de lichtpuntjes bij Feyenoord. 'Jeremiah St. Juste kreeg in 2018 de snelste rode kaart in de historie van De Klassieker toen hij al na vijf minuten Nicolas Tagliafico ondersteboven schopte. Malacia heeft dat soort fratsen niet nodig', klinkt het. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen