FC Utrecht haalt 'klankbord' Advocaat en nieuwe assistent terug

24 maart 2022, 10:15

FC Utrecht heeft de terugkeer van Dick Advocaat officieel bekendgemaakt. De oud-trainer van de club zal fungeren als klankbord, terwijl voormalig voetballer Michael Silberbauer de nieuwe assistent wordt in de Galgenwaard. Ze gaan Rick Kruys helpen, die tot het einde van dit seizoen eindverantwoordelijke is.

"We zijn blij dat we de staf weer compleet hebben door het toevoegen van twee mannen die de club goed kennen. Michael is een echte clubman, een leider met een winnaarsmentaliteit. Hij kan zijn ervaring overbrengen op de groep. Daarnaast heeft hij zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als een expert op het gebied van data, waardoor hij een welkome aanvulling is in de technische staf", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van de club.

Silberbauer speelde tussen 2008 en 2011 bij de club uit de Domstad. In totaal kwam hij als gewaardeerde kracht tot 113 wedstrijden voor de club. Hij wordt dus de rechterhand van Kruys, waar Advocaat een rol krijgt als klankbord om de onervaren oefenmeester bij te staan. Zuidam is blij met de komst van Advocaat, die in het seizoen 2018/2019 al eens als interim-trainer in de Domstad werkte. Destijds was Kruys de rechterhand van de ervaren oefenmeester.

"Dick kent de club natuurlijk en heeft ook al eerder met Rick samengewerkt. Het was een nadrukkelijke wens van Rick om Dick toe te voegen aan de staf, zodat hij een extra mogelijkheid om te klankborden heeft. We zijn blij dat Dick paraat staat met zijn jarenlange ervaring", besluit Zuidam, die voor volgend seizoen nog op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen