Lewandowski versus Zlatan, maar de Zweed moet geduldig zijn

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 maart 2022 – Portugal hoopt zich dinsdagavond ten koste van Noord-Macedonië te plaatsen voor het WK in Qatar. Op hetzelfde moment trappen Polen en Zweden af voor hun play-offfinale. Dat betekent een krachtmeting tussen Robert Lewandowski en Zlatan Ibrahimovic, al verschijnt de Zweedse spits niet aan de aftrap.

Lewandowski versus Zlatan, maar de Zweed moet geduldig zijn

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat bevestigde Janne Andersson, bondscoach van de Zweden, maandag tijdens zijn persconferentie. ''Het is moeilijk om te zeggen hoelang Zlatan kan spelen'', citeert Voetbal International Andersson. ''Maar ik kan wel alvast zeggen dat hij niet in de basis zal gaan beginnen.'' Dit betekent echter niet dat de aanvaller van AC Milan helemaal niet in actie zal komen. ''Hij kan wel invallen'', aldus Andersson. ''We zullen zien hoeveel minuten hij gaat maken; dat ligt ook aan het wedstrijdverloop. Zlatan is een duidelijk wapen voor ons, maar hij kan niet een hele wedstrijd spelen.''

Lees ook: Zlatan ziet Zweden winnen en maakt zich op voor clash met Lewa

Duidelijk is dat Zweden Ibrahimovic goed kan gebruiken, mocht het niet willen vlotten tegen Polen. Vier dagen geleden plaatsten de Zweden zich weliswaar ten koste van Tsjechië voor de play-offfinale, maar dat ging met de grootst mogelijke moeite. Een doelpunt van Robin Quaisson in de twintigste minuut van de verlenging maakte het verschil tussen beide ploegen. In de persoon van Ibrahimovic heeft Andersson in en tegen Polen in ieder geval een belangrijk wapen achter de hand, dat je eigenlijk niet negentig minuten op de bank houdt.

''De kans is vrij groot dat Zlatan gaan spelen tegen Polen'', klonk het dan ook namens Andersson. ''Maar nogmaals: we zullen moeten zien hoe de wedstrijd verloopt. Zlatan kan belangrijk zijn voor ons als we een doelpunt moeten maken, maar ook als we onder druk komen te staan.'' Ibrahimovic speelde vooralsnog 120 interlands voor zijn land, waarin hij 62 keer scoorde. Zijn laatste treffer voor de Zweedse nationale ploeg dateert echter van 17 november 2015. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd