Denen herpakken zich bij kippenvel-rentree Eriksen tegen Servië

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 maart 2022 – Na de 4-2 nederlaag tegen het Nederlands elftal is Denemarken er dinsdagavond wél in geslaagd om het Servië van onder meer Dusan Tadic te verslaan. In Kopenhagen waren de Denen met 3-0 te sterk. Christian Eriksen was net als in Amsterdam ook bij zijn rentree in de Deense hoofdstad trefzeker.

Denen herpakken zich bij kippenvel-rentree Eriksen tegen Servië

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bij Denemarken was het sowieso vooral de week van Eriksen. Na zijn hartaanval op het EK van afgelopen zomer stond hij tegen Oranje voor het eerst weer op het veld en vandaag maakte hij zijn rentree als basisspeler. Des te bijzonderder was het dat hij uitgerekend in het stadion waar het drama plaatsvond direct weer trefzeker was. Net als tegen Nederland kreeg hij ook van de Serviërs te veel ruimte, wat hij afstrafte door van buiten de zestien in de korte hoek binnen te schieten. Daarmee zorgde hij dat het binnen een uur al 3-0 stond.

Zie ook: Wat een moment: Eriksen scoort ook uitgerekend in Kopenhagen

In de eerste helft was het Atalanta-back Joakim Maehle die de Denen al op voorsprong had geschoten. Hij was een van de zes spelers die net als tegen Oranje in de basis begon, terwijl bondscoach Kasper Hjulmand dus ook vijf anderen aan het werk zette. Het was echter Jesper Lindstrom, de enige aanvaller die was blijven staan, die na rust de score verdubbelde. Kort daarna zette Eriksen de eindstand van 3-0 dus op het scorebord.

Voor Nederland had dit overigens geen gevolgen. Oranje maakt weliswaar nog een klein kansje om bij de WK-loting in pot 1 te eindigen, maar de Denen waren al niet meer in te halen.


  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd