Maguire uitgeloften op Wembley: ''Spelers willen niet meer komen''

30 maart 2022, 11:45

Engeland kan terugkijken op een prima interlandperiode. Waar de verliezend EK-finalist afgelopen zaterdag met 2-1 won van Zwitserland, was ze dinsdagavond met 3-0 te sterk voor Ivoorkust. Maar na de ruime overwinning op de Ivorianen gaat het vooral over Harry Maguire. Niet omdat hij trefzeker was of een enorme fout maakte, maar omdat hij werd uitgefloten door het aanwezige publiek op Wembley. 

Maguire verruilde Leicester City in de zomer van 2019 voor een duizelingwekkend bedrag van 87 miljoen euro voor Manchester United. Toentertijd plaatste men al vraagtekens bij dat bedrag en die zijn er de afgelopen jaren niet minder op geworden. Maguire staat eigenlijk al sinds zijn komst naar Manchester United onder een vergrootglas en is veelvuldig het mikpunt van kritiek. Hij speelt met weinig zelfvertrouwen en dat gaat, logischerwijs, ten koste van de kwaliteit van zijn spel. 

Lees ook: Advies voor Ten Hag: "Ronaldo

Maar in de oefenwedstrijd van Engeland tegen Ivoorkust had Maguire desondanks 'gewoon' een basisplaats. Daar konden de aanwezige fans zich echter niet in vinden. Dat lieten ze blijken. Maguire werd uitgefloten en uitgejouwd. Bondscoach Gareth Southgate had er geen goed woord voor over. ''Ik zou niet weten hoe dit iemand kan helpen. We doen dit samen'', werd hij geciteerd door The Athletic. Southgate hield geen blad voor zijn mond en bestempelde de acties van het publiek als ''maffiapraktijken''. ''Spelers zullen ernaar kijken en denken: dat zou ik kunnen zijn. Het zorgt ervoor dat spelers niet meer willen komen.''

Maguire kan niet alleen rekenen op de steun van Southgate. Ook zijn ploeggenoten scharen zich achter hem. Zo sprak Jordan Henderson, middenvelder van Liverpool, op social media zijn ongeloof uit. 'Ik kan er met mijn hoofd niet bij wat er gebeurd is op Wembley. Maguire is een kolos voor Engeland. Zonder hem was de progressie tijdens de laatste twee toernooien niet mogelijk', springt Henderson in de bres voor de verdediger. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen