Ambitieus Almere City haalt 'uitstekende' td voor Eredivisie-jacht

30 maart 2022, 13:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Almere City FC heeft een nieuwe technisch manager gevonden. Johan Hansma, die eerder die functie al bekleedde bij SC Heerenveen, begint op 1 april aan zijn nieuwe avontuur. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij de ambitieuze club uit de Keuken Kampioen Divisie, die zo snel mogelijk actief wil zijn op het hoogste niveau. Dit seizoen staat de ploeg op een teleurstellende dertiende plaats, al jaagt trainer Alex Pastoor met zijn manschappen wel op de vierde periode.

Hansma werd in 2010 aangesteld als technisch manager in het Abe Lenstra stadion, waar hij die rol drie jaar vervulde. Het was zijn laatste avontuur bij een profclub; hij richtte zijn eigen managementbureau op. Futuralis Football Group begeleidt momenteel onder andere Anderlecht-middenvelder Michel Vlap, Go Ahead Eagles-keeper Andries Noppert en Sparta-verdediger Bart Vriends.

"Met veel plezier kijk ik terug op het contact met onze spelers en trainers en hun ontwikkelingen, de transfers naar diverse clubs in Europa en Amerika die we gemaakt hebben", vertelt Hansma in een persbericht van het bedrijf. Futuralis-directeur Roderik van Kerkhof is lovend over de vertrekker. "Als je een van de beste technisch directeuren van Nederland bent, dan vind ik dit een logische stap. We hebben de afgelopen negen jaren intensief samengewerkt met zijn allen, waardoor de werkzaamheden van Johan door ons ervaren team in goede orde kunnen worden voortgezet."

Almere City is blij dat Hansma oren had naar de functie. "Johan past met zijn ervaring als zaakwaarnemer en technisch manager perfect in de profielschets die wij hebben opgesteld. Hij heeft een indrukwekkend netwerk en een uitstekende staat van dienst op het gebied van scouten en verkopen van spelers. Verder is Johan een prettig mens met wie het goed samenwerken is", vertelt algemeen directeur John Bes op de website van de eerste divisionist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen