Van den Brom gaat tegen degradatie vechten met nieuwe club

31 maart 2022 – John van den Brom heeft een nieuwe club. De trainer werd eerder dit seizoen op straat gezet bij Genk na tegenvallende resultaten, maar lang hoefde hij dus niet thuis te zitten. De Nederlander gaat aan de slag in Saudi-Arabië bij Al-Taawon. Hij moet meteen aan de bak bij de ploeg, die tegen degradatie vecht.

Van den Brom gaat tegen degradatie vechten met nieuwe club

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De club staat momenteel dertiende van de zestien ploegen. De tegenvallende prestaties waren voor de clubleiding de reden om de Portugees José Gomes de laan uit te sturen. Ook hij was tijdens dit seizoen gekomen. Daarvoor was Nestor El Maestro de eindverantwoordelijke, maar ook hij moest plaatsmaken door de matige reeks. Het gat met de degradatiestreep is slechts één punt, waardoor de oefenmeester de nodige risico neemt met de stap. Hij heeft bij zijn nieuwe werkgever een contract getekend tot medio 2023.

Van den Brom werd op 5 december ontslagen bij Genk, waarmee hij afgelopen seizoen de beker won. Eerder was hij in België al actief bij Anderlecht. Met die club won hij de landstitel en tweemaal de supercup. In Nederland was hij tot dusver werkzaam bij AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse, AZ en FC Utrecht. Nu gaat hij dus voor het eerst ver over de landsgrenzen aan de slag.

Begin februari liet de oefenmeester weten dat hij wel weer aan de slag wilde gaan. "Ik heb nu lang genoeg thuisgezeten. Ik zit nu precies twee maanden thuis. Wat mij betreft kan ik weer beginnen", vertelde hij bij Rondo op Ziggo Sport. Die wens komt nu in vervulling.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd