Schmidt legt plek op de bank van belangrijke Gakpo uit bij PSV

3 april 2022, 12:54   Bijgewerkt: 3 april 2022, 13:00

Cody Gakpo was een van de spelers die het verschil maakte zaterdagavond bij PSV, dat halverwege tegen een 3-1 achterstand aankeek tegen FC Twente. Dat de buitenspeler op de bank begon, zorgde derhalve ook voor vraagtekens. Toch had trainer Roger Schmidt geen spijt van zijn beslissing.

"Nee, we hebben zelfs een risico genomen door hem 45 minuten te laten spelen", verklaarde de Duitse coach tegenover Voetbal International. "En we hebben ook een risico genomen met André Ramalho, Jordan Teze en Ibrahim Sangaré. Het was echt niet eenvoudig om een basisopstelling te maken. En als het wedstrijdverloop ernaar was geweest, dan had Cody niet gespeeld. Maar we hadden Cody nu nodig. Het was niet verstandig om nog meer risico te nemen."

Andersom begon Érick Gutiérrez juist in de basis en hij maakte na interlands met Mexico een vermoeide indruk. "Érick deed zijn best, hij leverde strijd. En hij was daarmee een van de weinige spelers. Ik moest hem eruit halen vanwege een blessure", beschermde de Duitse coach zijn pupil. Richting het duel met Leicester City verwachtte de oefenmeester overigens weinig personele problemen gezien de hoeveelheid rust.

Lees ook: Gakpo baalt van slap begin: "Het was frustrerend vanaf de bank"

"We moeten zondagochtend afwachten om te zien hoe iedereen ervoor staat, maar er zijn geen grote blessures bijgekomen. Het goede nieuws is vooral dat André, Jordan en Cody weer terug zijn. Met hen erbij hebben we weer meer opties voor de komende weken", besloot Schmidt, die niet zeker wist of zij ook allemaal meteen in de basis kunnen starten donderdag in de kwartfinale van de Conference League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen