Prostaatkankerstichting weerlegt hoopvolle uitspraken Van Gaal

4 april 2022, 12:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De prostaatkankerstichting heeft zondagavond met lichte verbazing naar de uitzending van Humberto gekeken. Daarin bekende bondscoach Louis van Gaal te lijden aan een agressieve vorm van prostaatkanker, maar gaf hij direct aan dat daar zelden mensen aan overlijden. Dat is volgens de stichting niet waar.

"Van Gaal is nogal stellig dat je aan prostaatkanker eigenlijk niet dood kunt gaan, maar jaarlijks sterven maar liefst 2600 mannen aan prostaatkanker", zegt de stichting tegen De Telegraaf. "Dat is ongeveer net zoveel als aan borstkanker. Vaak omdat bij een op de vijf mannen de prostaatkanker bij diagnose reeds blijkt te zijn uitgezaaid. Bij prostaatkankerpatiënten die uitzaaiingen elders in het lichaam hebben, leeft tien jaar na de diagnose 75 procent niet meer."

Radioloog Jelle Barentz is echter overwegend positief over het herstel van de coach. "Als bestraling wordt ingezet, noemen we de behandeling curatief. Dat wil zeggen: de behandeling is gericht op genezing. Het vergt wel wat van je. Ik hoorde Van Gaal zeggen dat hij wat rode blosjes had; dat kan. Hormonaal gebeurt er wel wat", zegt Barentz, die weet dat bestraling voor enkele problemen kan zorgen.

Van Gaal kreeg al snel na de bekendmaking openlijk steun uit de voetballerij. Onder meer zijn oud-clubs Bayern München en FC Barcelona staken hem een hart onder de riem.

Lees ook: Internationale shock en steun na nieuws over zieke Van Gaal

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen