Blessure Antony bij Ajax een meevaller voor Ihattaren? 'Bonus'

5 april 2022, 18:50

Biedt de blessure van Antony collega-aanvaller Mohamed Ihattaren een snellere route naar het eerste elftal van Ajax? Het gevallen toptalent maakte dit weekend zijn rentree in het beloftenteam van de Amsterdammers, waarin hij in een invalbeurt en bij zijn eerste basisplaats een goede indruk maakte. Er komt in elk geval meer ruimte op de rechterkant.

Antony ligt namelijk minimaal de rest van april en mogelijk zelfs de rest van dit seizoen uit de roulatie bij de Amsterdammers. Omdat David Neres in de winterstop werd verkocht en er géén vervanger is gehaald, is Steven Berghuis – die juist imponeerde als nummer tien – de enige serieus overgebleven optie aan de rechterkant. Het terughalen van Neres gaat volgens zijn zaakwaarnemer zeker niet gebeuren, meldt het AD, mede omdat de deal dan uiterlijk vandaag (dinsdag) afgerond had moeten worden. 

De ochtendkrant ziet wel een andere serieuze optie: 'Een dag voor het treurige nieuws over Antony jubelden de Ajacieden nog om de eerste veelbelovende flitsen van Ihattaren bij Jong Ajax', schrijft de ochtendkrant. 'Om Ihattaren (20) als mogelijke vervanger van Antony te beschouwen, gaat veel te ver. De Braziliaanse rechtsbuiten was dit seizoen in dertig eredivisie- en Champions League-duels direct betrokken bij achttien treffers. Zo trok de wendbare en creatieve Ajacied de aandacht van verschillende Europese topclubs, waarbij zelfs een recordverkoop niet is uitgesloten.'

Lees ook: Wie vervangt Antony? 'Terugkeer Neres vrijwel uitgesloten'

Toch is het een van de opties die men bij Ajax heeft, al wordt alles dat Ihattaren meepakt bij het eerste elftal gezien als 'bonus'. Mohamed Daramy valt aan de linkerkant niet eens in, Mohammed Kudus is eigenlijk een middenvelder en Brian Brobbey is een echte spits. 'Een extra creatieve invaller is momenteel voor het worstelende Ajax geen overbodige luxe. Direct het verschil maken in de mogelijk cruciale meiweek is voor Ihattaren nog te veel gevraagd. Mits hij de komende weken de volgende stappen zet, kan Ten Hag hem wel als optie gaan zien om – als de stand het toelaat – teamgenoten te ontlasten', verwacht het AD.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen