Uitspraak rechter: De Vrij ontvangt miljoenenbedrag van SEG

6 april 2022, 10:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Stefan de Vrij krijgt een flink geldbedrag van zijn voormalig management Sports Entertainment Group (SEG). Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald na de rechtszaak die in februari plaatsvond. Het gaat om een bedrag van 4,7 miljoen euro. Veel geld, maar minder dan de aanvankelijke claim van de verdediger.

Het door De Vrij geëiste bedrag lag namelijk om en nabij de tien miljoen euro. Hij meende daar recht op te hebben na zijn overstap van SS Lazio naar Internazionale in 2018. Volgens De Vrij wilde Inter hem aanvankelijk een hoger salaris bieden, maar kreeg hij uiteindelijk over vijf jaar 'slechts' 37,5 miljoen euro. Dit omdat SEG niet namens hem, maar namens Inter zou hebben onderhandeld. Daarbij kreeg het bedrijf een provisiesom van liefst 7,5 miljoen euro. 

De Vrij stelde hier pas vorig jaar achter gekomen te zijn en spande dus een rechtszaak aan. SEG beweerde dat de speler wel degelijk op de hoogte was van de rol van het bedrijf in de onderhandelingen, maar De Vrij heeft dus gelijk gekregen. Verschillende media, onder wie De Telegraaf en Algemeen Dagblad, berichtten dat SEG volgens het oordeel van de rechtbank 4,7 miljoen euro moet overmaken naar De Vrij. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen