Sensationele slotfase Sevilla; problemen Dortmund ondanks zege

8 april 2022, 23:18

Sevilla heeft vrijdagavond het voortouw genomen in de strijd om plek twee in La Liga. Tegen laagvlieger Granda leek het voor de vijfde keer op rij punten te gaan verspelen, maar in een sensationele slotfase trok de ploeg de wedstrijd toch nog naar zich toe. Door de 4-2 overwinning moeten Atlético Madrid en FC Barcelona later dit weekend weer in de achtervolging.

De 1-0 nederlaag van Sevilla tegen FC Barcelona van vorige week beloofde een spannende strijd om plek twee op te leveren. Sevilla, Barça én Atlético stonden na dat weekend alle drie op 57 punten. Dat terwijl Sevilla een maand eerder nog een voorsprong van liefst negen punten had op plek drie. Die werd door een enorm slechte reeks weggegeven en ook vandaag leek het weer mis te gaan toen Darwin Machis Granada na 23 minuten op voorsprong schoot.

Door doelpunten van Diego Carlos en Lucas Ocampos trok Sevilla de wedstrijd weer naar zich toe, maar tegen het einde van de wedstrijd dreigde het dan toch tegen puntenverlies aan te lopen. In minuut 88 was het Victor Diaz die voor de 2-2 tekende. Sevilla had slechts de blessuretijd om toch nog voor de drie punten te gaan, maar maakte daar dan ook optimaal gebruik van. In de 93e minuut maakte Rafa Mir de 3-2 en in de tiende (!) minuut van de extra tijd werd het via Papu Gomez ook nog 4-2.

Zo zullen Atlético Madrid en FC Barcelona dit weekend dus opnieuw in de achtervolging moeten. De Madrilenen gaan zaterdag op bezoek RCD Mallorca, de Catalanen een dag later bij Levante.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 0-2

Eerder op de avond ging in de Bundesliga nummer twee Borussia Dortmund op bezoek bij nummer vijftien VfB Stuttgart. Na twee keer puntenverlies op rij pakten Die Borussen eindelijk weer drie punten, al heerste er na afloop zeker niet alleen blijdschap bij de ploeg. Zo moest de negentienjarige Giovanni Reyna, die dit seizoen al veel blessureleed te verduren kreeg, al na zes wedstrijd afhaken vanwege een hamstringblessure.

En de Amerikaan was niet de enige. Mahmoud Dahoud en Mats Hummels moesten hun wedstrijd vroegtijdig staken vanwege een blessure. Veel tegenslagen dus, al werd de wedstrijd wel gewonnen. Uitgerekend Julian Brandt, de vervanger van Reyna, tekende voor de twee doelpunten die een 2-0 zege opleverden. Het gat met koploper Bayern, dat zaterdag in actie komt, is voor even verkleind tot zes punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen