Ten Hag draait over positie Onana: "Daar is concurrentie"

10 april 2022 – Ajax-trainer Erik ten Hag is gedraaid in de situatie rondom Andre Onana. Voor het duel met Sparta Rotterdam gaf de oefenmeester in gesprek met ESPN duidelijk aan dat de Kameroener de onbetwiste nummer één was bij de Amsterdammers, maar tijdens de persconferentie na de ontmoeting in de Johan Cruijff ArenA was hij opeens een stuk minder overtuigd van dat antwoord.

Ten Hag draait over positie Onana: "Daar is concurrentie"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De terugkeer van Maarten Stekelenburg op de bank van Ajax was de reden dat gevraagd werd naar de situatie in het doel van Ajax. "Andre is onze onbetwiste nummer één", gaf Ten Hag tijdens het interview voor de wedstrijd nog duidelijk aan. "Hij zit nog niet op zijn niveau van voor zijn schorsing, dat is ook duidelijk. Maar dat kun je ook nog niet van hem verwachten. (…) We hebben allemaal gezien: hij is gewoon een magistrale keeper."

Na de wedstrijd, waarin Onana opnieuw in de fout ging, waaruit uiteindelijk een doelpunt viel, was Ten Hag tijdens de persconferentie beduidend minder stellig. "Wij hebben een goed keepersbestand, dat is duidelijk. En daar is concurrentie", liet de coach zich ontvallen. Hoewel Maarten Stekelenburg, en ook de afwezige Remko Pasveer, nog niet helemaal fit zijn, wordt het wel spannend als de beide doelmannen weer volledig ingezet kunnen worden. Over Jay Gorter wordt overigens niet gerept.

Lees ookTen Hag komt met blessure-updates, maar blijft stil over United

Ajax incasseert tegendoelpunten
Toch zal Ten Hag zorgen hebben over het hoge aantal tegendoelpunten. Sinds februari deden alleen NEC en Fortuna Sittard het slechter. "Dat we fouten maken, hoort niet op dit niveau", erkende de coach tegenover Ajax Life. "Veel van de fouten van afgelopen weken hebben te maken met concentratie of een gebrek daaraan. Maar je kunt het ook omdraaien. Je kunt de wil prijzen die in deze ploeg zit om wedstrijden er na tegenslag uit te slepen."

Reacties

Ajax

gerelateerd