Van Gaal moet na overstap Fraser op zoek naar nieuwe assistent

11 april 2022, 16:38   Bijgewerkt: 11 april 2022, 17:08

Henk Fraser wordt de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht. De huidige oefenmeester van Sparta Rotterdam heeft zich tot de zomer van 2025 verbonden aan de club uit de Domstad. Zijn nieuwe baan noopt Fraser afscheid te nemen als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal.

De voorbije tijd combineerde Fraser het trainerschap bij Sparta met zijn baan bij de KNVB. Het was de bedoeling dat de 55-jarige trainer tot en met het WK in Qatar zou aanblijven, maar de eindronde gaat aan hem voorbij. "We zijn gezamenlijk van mening dat de job als Hoofdtrainer bij FC Utrecht volledige focus en toewijding vereist. Deze baan combineren met andere werkzaamheden is dus niet mogelijk", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

Droom komt uit

Voor Fraser gaat met de overstap naar Utrecht een droom in vervulling. "Hoofdtrainer van FC Utrecht is voor mij een unieke kans, waar ik vol voor wil gaan", aldus de oefenmeester op de officiële website van zijn nieuwe club. "Aan mijn tijd als speler bij FC Utrecht heb ik een bijzonder gevoel overgehouden aan de club. Eén van mijn dromen was om als Hoofdtrainer aan de slag te gaan bij FC Utrecht."

Fraser wordt in Utrecht de definitieve opvolger van René Hake, die vorige maand werd ontslagen. Na ADO Den Haag, Vitesse en Sparta wordt Utrecht zijn vierde klus als hoofdtrainer. Tussen 1986 en 1988 was Fraser als speler actief voor de huidige nummer zeven van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen