Optie Bosz wordt lastiger voor Ajax: Europese exit Lyon niet fataal

15 april 2022, 16:28

De uitschakeling van Olympique Lyonnais in de Europa League maakt het voor Ajax niet makkelijker om Peter Bosz terug te halen als vervanger van Erik ten Hag. De trainer wordt veelvuldig genoemd als diens opvolger en is bovendien nog meer onder vuur komen te liggen bij zijn huidige club. Toch bleef voorzitter Jean-Michel Aulas vertrouwen in hem uitspreken.

Dat deed Aulas al vaker, maar ook na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen West Ham United bleef hij achter zijn trainer staan. "We hebben een staf gevonden die past bij wat we bij Lyon nodig hebben", begon de voorzitter tijdens de persconferentie na de uitschakeling. "Een staf met ervaring en een andere cultuur, wat door veel supporters werd geëist. Dit was het eerste jaar om daaraan te wennen."

In plaats van een vroegtijdig afscheid, hoopt Aulas komend seizoen juist meer aan de wensen van Bosz te kunnen voldoen. "Onze scouting heeft misschien nog niet gedaan wat Peter wilde. We gaan kijken hoe wel onze selectie kunnen verbeteren en we hebben de middelen om te investeren op basis van Peters ambities. We hopen dat we dit avontuur samen voort kunnen zitten. De huidige staf komt overeen met wat de club wil."

Einde seizoen

Sportief directeur Vincent Ponsot was iets voorzichtiger over de toekomst van Bosz. "We zullen aan het einde van het seizoen de balans opmaken", zei hij. "Als onze doelstellingen niet zijn behaald, zullen we onze conclusies moeten trekken. Maar er zijn nog zeven wedstrijden te gaan en we gooien de handdoek nog niet in de ring. Pas aan het einde van het seizoen zullen we conclusies trekken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen