AZ maakt miljoenen over voor linksback van laagvlieger PEC

19 april 2022, 11:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Terwijl AZ nog volop aan het strijden is om een Europees ticket te bemachtigen, is het achter de schermen ook al bezig met het samenstellen van de selectie die eventueel volgend jaar Europa in gaat. In de zoektocht naar versterkingen, is het uitgekomen bij hekkensluiter PEC Zwolle. Linksback Mees de Wit komt namelijk zo goed als zeker over naar Alkmaar.

Dat meldt De Stentor althans. De Wit is bezig aan een prima seizoen en vormt een van de weinige lichtpuntjes bij PEC dit seizoen. Als wingback maakte hij al vier goals, waardoor hij op de radar van AZ terecht is gekomen. De 24-jarige De Wit kost AZ maar liefst twee miljoen euro. Volgens De Stentor is AZ er inmiddels uit met PEC Zwolle en de speler heeft ook een persoonlijk akkoord bereikt. De Telegraaf meldt dat het gaat om 2,3 miljoen, maar dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 3 miljoen.

De verwachting is dan ook dat de transfer dinsdag nog officieel bekend wordt gemaakt. De Wit is maandag al medisch gekeurd bij AZ, waardoor alleen het papierwerk een verbintenis nog in de weg staat. De Wit komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok naar Portugal omdat een doorbraak in het eerste uitbleef. Hij speelde wel vijf wedstrijden voor Jong Ajax, maar verkaste vervolgens naar Sporting Clube de Portugal.

Lees ook: AZ wil De Wit

Ook daar brak hij nooit door in het eerste elftal, waardoor PEC hem afgelopen zomer haalde als stand-in van Kenneth Paal. Door een blessure bij Paal kwam De Wit al snel in de basis terecht en die plek heeft hij vervolgens niet meer afgestaan. Met de komst van De Wit sorteert AZ mogelijk al voor op het eventuele vertrek van Owen Wijndal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TSM-Nathan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Prima optie!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen