Werken met Ten Hag, terug naar Feyenoord? Chong sluit niets uit

20 april 2022, 18:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Tahith Chong wacht als speler van Manchester United nog altijd op zijn grote doorbraak. De 22-jarige aanvaller werd dit seizoen verhuurd aan Birmingham City, maar is inmiddels terug om in Manchester te herstellen van een zware blessure. Ongeduldig wordt hij echter nog niet, zo blijkt uit een interview met Voetbal International.

Daarin moest Chong lachen om de vraag of hij jaloers was op zijn generatiegenoten die inmiddels al verder zijn. Spelers als oud-ploeggenoot Noa Lang. "Hij doet het hartstikke goed, dat vind ik mooi. Zo zijn er natuurlijk meer. Tyrell Malacia is echt goed bezig. Hij heeft grote stappen gezet en zit zelfs bij het Nederlands elftal. Ik voel oprechte blijdschap voor hem. En dat Cody Gakpo aanvoerder van PSV is, bij Oranje zit en nu misschien de stap naar een topclub in Europa maakt, is toch fantastisch?" Chong benadrukte echter dat hun loopbanen niets zeggen over zijn eigen pad. "Er zijn verschillende manieren om je doelen te halen."

Toekomst

Zelf weet Chong overigens nog niet waar zijn toekomst ligt. Dat zou bij Manchester United kunnen zijn, waar hij mogelijk te maken krijgt met Erik ten Hag. "Ik ken hem persoonlijk niet, maar zie natuurlijk wel de wedstrijden van Ajax. Ze hebben de laatste jaren flink indruk gemaakt in de Champions League. Ik heb wel het idee dat hij jonge talenten de kans durft te geven. Dat is alleen maar goed natuurlijk. Ik denk overigens niet dat het voor mij veel uitmaakt of er een Nederlandse trainer of een buitenlander voor de groep staat. Ongeacht de trainer stap ik namelijk altijd met een bepaalde mindset het veld op: beter worden."

Ook een vertrek bij United behoort echter tot de mogelijkheden. "Ik weet oprecht niet wat mijn volgende stap is", verzekerde Chong. "Manchester United, een andere Premier League-club, een buitenlandse competitie, de Eredivisie? Ik heb echt geen idee. Terug naar Feyenoord? Ik zeg nooit nooit, haha. Het is wel de bedoeling dat ik weer meer ga spelen. Waar dat is, zullen we na de zomer zien. Ik sluit bij voorbaat echt helemaal niets uit. Maar dat het op een goed en mooi niveau zal zijn, daarvan ben ik overtuigd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen