Na Ten Hag ook gewenste assistent rond met Manchester United

20 april 2022, 22:10

Mitchell van der Gaag gaat in het kielzog van Erik ten Hag de stap maken naar Manchester United. De vijftigjarige oefenmeester is momenteel al assistent van Ten Hag bij Ajax. Die rol krijgt hij ook op Old Trafford, meldt De Telegraaf.

Het was al langer bekend dat Ten Hag een akkoord heeft bereikt met United, al is het nog wachten op de bevestiging van de Engelse grootmacht. Wie er als assistent mee zou gaan naar de Premier League was wel nog zeer de vraag. Het wordt dus Van der Gaag, die zijn werkzaamheden bij Ajax inruilt voor een nieuw buitenlands avontuur.

Van der Gaag was namelijk als hoofdtrainer actief bij de Portugese clubs Marítimo Funchal en Belenenses. Daarna werkte hij ook nog korte tijd bij Ermis Aradippou op Cyprus. Het is een groot voordeel voor Ten Hag dat zijn assistent onder meer vloeiend Portugees spreekt. Belangrijke spelers als Cristiano Ronaldo en Bruno Fernandes komen daar immers vandaan.

De afgelopen jaren was Van der Gaag vooral op de Nederlanse velden te vinden. Hij werkte achtereenvolgens bij FC Eindhoven, NAC Breda, Excelsior en Jong Ajax. In de zomer van 2021 werd hij door Ten Hag opgenomen in de technische staf van Ajax. Bij United gaat de naam van Robin van Persie ook nog rond als mogelijk staflid. Die gesprekken zijn nog gaande.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen