'Vloet hoort in rechtszaak of hij rijbewijs terugkrijgt'

21 april 2022 – Rai Vloet (26) krijgt vandaag (donderdag) te horen of hij zijn ingenomen rijbewijs terugkrijgt of niet. De bij Heracles Almelo vertrokken middenvelder was in november betrokken bij een dodelijk ongeval en sindsdien is zijn rijbevoegdheid ingetrokken. De rechter doet uitspraak of hij die kan terugkrijgen of niet.

'Vloet hoort in rechtszaak of hij rijbewijs terugkrijgt'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat schrijft RTV Oost. 'Het gaat om een formele zitting over het rijbewijs, de inhoudelijke behandeling van de zaak volgt later', schrijft het regionale medium. 'De zitting vandaag is een formele, verplichte, toets binnen een half jaar na de inname van een rijbewijs. Vloet en zijn advocaat zijn daar niet bij. De inhoudelijke behandeling van de strafzaak volgt later. Daar is nog geen datum voor vastgesteld.'

Er wordt dus alleen gekeken of Vloet zijn rijbewijs weer terug kan krijgen, maar niet of hij ook strafbaar bevonden kan worden in de treurige zaak. Die behandeling staat later op de rol, waarbij de straf ook behoorlijk fors kan uitvallen voor Vloet, als zijn schuld kan worden bewezen. Vloet zou ruim zeventig kilometer per uur te hard hebben gereden en had bovendien te veel alcohol in zijn bloed.

Lees ook: Waarom Heracles zwijgt over de afgeronde Vloet-transfer

Vloet naar het buitenland
Vloet vertrok in maart naar FC Astana en ook dat ging niet zonder slag of stoot. Heracles Almelo communiceerde niets over de transfer, in samenspraak met de familie, maar was lang ook niet akkoord met de club uit Kazachstan. Desondanks kwam de transfer van Vloet uiteindelijk rond, waardoor de middenvelder vertrok uit Nederland.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd