Scorende Aké blijft landgenoot Van Dijk voor in geweldige titelstrijd

30 april 2022, 20:29

Manchester City is weer een stap dichter bij de landstitel. De ploeg won met 4-0 van Leeds United, mede door een doelpunt van Nathan Aké. Door de driepunter behoudt de ploeg van Pep Guardiola een voorsprong van één punt op het Liverpool van Virgil van Dijk.

Na dertien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door Rodri. De controleur kopte een vrije trap van Phil Foden tegen de touwen. Manchester City had de hoop dat de vroege treffer het begin was van een makkelijke avond, maar het duurde lang voor de marge verdubbeld werd. Nathan Aké, die als linksback begon, gaf de koploper van de Premier League wat lucht door in minuut 54 de 2-0 tegen de touwen te werken.

Gabriel Jesus vergrootte het feest door de derde treffer te maken. Hij scoorde tien minuten voor tijd na een uitstekende actie van Foden. Daardoor was ook de laatste spanning uit het duel verdwenen, voor zover dat er überhaupt al was. Leeds wist geen serieuze tegenstand te bieden in aanvallende opzicht. Na negentig minuten spelen had de nummer zeventien van de Premier League niet één schot tussen de palen afgevuurd. Dat terwijl de teller voor City uiteindelijk op vier doelpunten uitkwam. In de blessuretijd zorgde Fernandinho voor het slotakkoord.

Door de overwinning van City mag de ploeg blijven hopen op de titel, maar Liverpool hijgt de manschappen van Guardiola in de nek. Waar de Blues 83 punten hebben verzameld, hebben de Reds één punt minder. Beide ploegen komen in de competitie nog vier keer in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen