De Ligt heeft CL-ticket bijna binnen dankzij goudhaantje Bonucci

1 mei 2022, 14:27

Juventus heeft zich in de Serie A bijna verzekerd van een startbewijs voor de Champions League. De ploeg uit Turijn won in eigen stadion met 2-1 van Venezia en heeft de vierde plek stevig in handen. De grote hoofdrol was in het Allianz Stadium weggelegd voor Leandro Bonucci.

Op het veld van het Allianz Stadium verschenen zondagmiddag twee Nederlanders. Matthijs de Ligt stond in de basis aan de kant van Juventus, terwijl Ridgeciano Haps mocht starten namens de bezoekers uit Venetië. In de eerste helft was er een positieve hoofdrol voor De Ligt. Hij bracht de bal met het hoofd voor het doel en zag de jarige Bonucci (35) de 1-0 tegen de touwen knikken.

Daar bleef het bij in de eerste helft en na de thee bleven de gasten jagen op de gelijkmaker. Die arbeid werd negentien minuten voor tijd beloond. Mattia Aramu hielp de hekkensluiter verrassend aan de gelijkmaker. De vreugde bij Venezia was echter van korte duur. Nog geen vijf minuten na de 1-1 was daar opnieuw Bonucci. De routinier gaf zijn verjaardag extra glans met de winnende 2-1.

Door de overwinning zien we Juventus zo goed als zeker terug in de Champions League. Het verschil met nummer vijf Lazio is inmiddels tien punten met nog drie wedstrijden te spelen. Alleen AS Roma zou in theorie nog roet in het eten kunnen gooien. Dan moet de ploeg uit de hoofdstad vanavond sowieso winnen van Bologna. Venezia blijft hekkensluiter en lijkt af te gaan dalen naar de Serie B.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen