Feyenoord is na tussendoortje in Sittard 'ready' voor Marseille

1 mei 2022, 21:35

Feyenoord boekte zondagavond een eenvoudige 1-3 overwinning op Fortuna Sittard. Daarmee deed de ploeg van Arne Slot niet alleen uitstekende zaken in de strijd om de derde plek, maar tankte ze ook vertrouwen voor de return tegen Olympique Marseille. Volgens Tyrell Malacia is Feyenoord 'ready' voor de tweede ontmoeting met de Fransen.

Het zijn drukke weken voor de Rotterdammers. Ze zijn niet alleen verwikkeld in een felle strijd om plek drie achter Ajax en PSV, maar staan ook op de drempel van de finale van de UEFA Conference League. De derde plek is door de overwinning op Fortuna Sittard en het puntenverlies van FC Twente en AZ zo goed als binnen. Over vier dagen hoopt de ploeg van Slot zich ook te verzekeren van een ticket voor de eindstrijd van het derde Europese toernooi. Malacia heeft er, ondanks het drukke programma van de laatste weken, alle vertrouwen in.

''We zijn als team heel erg zijn en ik denk dat we ready zijn voor donderdag'', zei de verdediger na afloop van het duel met Fortuna Sittard voor de camera van ESPN. Malacia zelf zit er ook lekker in. Hij denderde afgelopen donderdag al negentig minuten over de linkerflank, maar daarvan was in Sittard niets te merken. ''Ik ben fit en zo voel ik me ook. Als voetballer wil je zoveel mogelijk wedstrijden spelen en als je dan twee keer in de week kan spelen, is dat top.'' Van een halve finale tegen de nummer twee van Frankrijk naar een bezoek aan Fortuna is natuurlijk wel een verschil. Maar daar leek Feyenoord geen problemen van te ondervinden. ''De trainer heeft ons van tevoren op scherp gezet. We hebben een goede trainingsweek gehad.''

Waar Cyriel Dessers afgelopen donderdag nog met twee doelpunten de grote man was bij Feyenoord, was die rol in Sittard weggelegd voor Lutsharel Geertruida. De verdediger scoorde tweemaal in de eerste helft en had zodoende een belangrijk aandeel in de 1-3 zege. ''Ik ken hem al sinds mijn twaalfde of dertiende. Ik ben blij voor hem dat hij vandaag twee goals heeft mogen maken'', aldus Malacia over zijn teamgenoot. 

Lees ook: 'Engelse strijd barst los om gewilde Malacia

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen