Verweij geeft update: ''Ajax heeft zich gemeld bij Leipzig''

9 mei 2022, 20:15

Een overwinning op SC Heerenveen woensdagavond volstaat voor Ajax om de 36e landstitel binnen te hengelen. De Amsterdammers zullen opgelucht zijn als de titelstrijd definitief beslist is. Dan kan de focus op het nieuwe seizoen, waarin naar verwachting het een en het ander gaat veranderen. Ook in de spelersgroep. Zo is het de vraag of Brian Brobbey dan nog actief is in Amsterdam. Als we Mike Verweij moeten geloven, gaat Ajax daar in ieder geval wel zijn best voor doen. 

De Amsterdammers baarden opzien door Brobbey afgelopen winter terug te halen. Een paar maanden eerder had de jonge spits Ajax nog transfervrij verruild voor RB Leipzig. Bij de Duitse grootmacht kwam Brobbey er echter niet aan te pas, waardoor hij al snel in verband werd gebracht met een terugkeer naar Ajax. Daar maakten de Amsterdammers dus werk van. De terugkeer van Brobbey is een groot succes gebleken. Hoewel hij een paar weken buitenspel heeft gestaan met een blessure, was hij al vijf keer trefzeker, waaronder in de uitwedstrijden tegen PSV en AZ. 

Heel gek is het dus niet dat Ajax hem langer binnenboord hoopt te houden. Brobbey staat daar zelf ook wel voor open. Eén plus één is twee, zou je zeggen. De Amsterdammers hebben zich volgens Verweij in ieder geval gemeld bij RB Leipzig. ''Ajax maakt werk van Brobbey'', vertelt hij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. ''Het is natuurlijk wel een beetje wrang dat je een speler transfervrij hebt laten gaan en dan terug moet kopen. Ik denk wel dat het heel goed is om dat te doen'', aldus de clubwatcher. Een definitieve terugkeer van Brobbey zou Ajax mogelijk goed uitkomen. Sébastien Haller heeft zich dankzij zijn elf doelpunten in de Champions League in de kijker gespeeld van de Europese topclubs. Mocht het juiste bedrag worden geboden, lijkt Ajax niet onwelwillend tegenover een vertrek van de Fransman te staan. 

Lees ook: Weg voor Haller ligt open: Haaland vertrekt uit de Bundesliga

Gravenberch

Wie deze zomer mogelijk ook vertrekt uit Amsterdam, is Ryan Gravenberch. De middenvelder, die dit seizoen niet meer in actie komt wegens een enkelblessure, heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2023 en wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar Bayern München. Waar de onderhandelingen in eerste instantie heel moeizaam verliepen, lijkt er nu eindelijk schot in te zitten. ''Ik denk dat het bij Gravenberch heel langzaam de goede kant op kruipt en dat er uiteindelijk wel een akkoord gaat komen tussen Bayern en Ajax'', vertelt Verweij. ''Bayern zei niet meer omhoog te willen met de transfersom, maar ik begreep dat ze met het laatste voorstel toch iets omhoog zijn gegaan. Ik vermoed dat het rondkomt.'' 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen