Sprookje eindigt in nachtmerrie: Brugge en VAR delen mokerslag uit

11 mei 2022 – Alfred Schreuder heeft een reuzenstap gezet richting de landstitel met Club Brugge door een 1-0 overwinning. Met Noa Lang in de basis werd concurrent Union Sint-Gillis met miniem verschil verslagen, met dank aan de arbitrage. Daardoor heeft de regerend landskampioen een gat geslagen van drie punten.

Sprookje eindigt in nachtmerrie: Brugge en VAR delen mokerslag uit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Maandenlang leek de promovendus uit Brussel bezig te zijn aan een sprookje, maar dat lijkt uiterst pijnlijk te eindigen. Afgelopen weekend verloor de ploeg in eigen huis al van Club Brugge en ook de uitwedstrijd leverde dus nul punten op voor Bart Nieuwkoop en zijn teamgenoten. De ploegen deden nauwelijks iets voor elkaar onder. Brugge had de meeste schoten, maar de tegenstander wist de bal het vaakst tussen de palen te krijgen.

Na vijftig minuten spelen wilde Union Sint-Gillis een strafschop nadat Kaoru Mitoma in het strafschopgebied werd neergelegd, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. De uitploeg moest na een uur spelen de volgende tegenslag verwerken: Koki Machida kreeg zijn tweede gele kaart, waarna Brugge bloed rook. De ploeg werd gevaarlijker en mocht de Brusselse club bedanken na een eigen doelpunt van Anthony Moris: 1-0.

VAR-discussies
De manschappen van Schreuder wilden vijf minuten voor het eindsignaal een strafschop na een handsbal, maar die kwam er niet. Dat leek de thuisploeg fataal te worden toen Casper Nielsen in de negentigste minuut voor de gelijkmaker zorgde. Ditmaal was de VAR wel de beste vriend van de Brugge-spelers: het doelpunt werd afgekeurd, waardoor Club Brugge afstevent op de derde titel op rij. Dat ook de thuisploeg het duel met tien man eindigde, na een tweede gele kaart voor Tajon Buchanan, mocht de pret niet drukken.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd