NAC reageert op bedreigingen aan Steijn: "Wij distantiëren ons"

12 mei 2022 – NAC Breda heeft via de clubkanalen van zich laten horen na de bedreidingen aan het adres van Maurice Steijn. De trainer van Sparta Rotterdam kreeg eerder deze week vanuit Breda het nodige om zijn oren. Daar is de club uit Breda als vanzelfsprekend niet blij mee.

NAC reageert op bedreigingen aan Steijn: "Wij distantiëren ons"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Steijn stapte vorig jaar op bij NAC nadat er destijds ook bedreigingen binnen kwamen aan zijn adres. Eerder deze week speelde zijn zoon Sem met ADO Den Haag tegen NAC. Hij vierde een doelpunt uitbundig voor de aanhang van de Bredanaars. Daarop kreeg de familie Steijn opnieuw de nodige bedreigingen binnen. "De acties van deze individuen passen niet bij onze club en onze achterban. Wij distantiëren ons hier dan ook volledig van", aldus NAC in een statement.

In gesprek met ESPN liet Steijn woensdagavond na de wedstrijd tussen Sparta en PEC Zwolle al weten aangifte te zullen doen van de bedreigingen. Dat deed hij vorig jaar niet toen hij bij NAC opstapte als hoofdtrainer. De club uit Breda staat achter de beslissing van de oefenmeester. "Maurice Steijn heeft aangegeven aangifte te gaan doen. Als club hebben wij inzage gekregen in deze berichten en begrijpen de keuze om aangifte te doen."

Lees ook: Steijn doet aangifte: ''Mijn kinderen zijn weer volop bedreigd''

Zaterdagavond staat NAC in de eerste ronde van de nacompetitie opnieuw tegenover het ADO van Sem Steijn. De Hagenaars wonnen de heenwedstrijd met 1-2 in het Rat Verlegh Stadion. "We willen eenieder oproepen onze club op een positieve manier te steunen, zoals zovelen al doen. We hebben een trouwe supportersschare, waar we ontzettend trots op zijn. Verpest het niet voor je medesupporters", besluit de Brednaars op de website.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd