FA Cup krijgt climax met kraker tussen Chelsea en Liverpool

14 mei 2022, 07:00   Bijgewerkt: 13 mei 2022, 23:57

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zaterdag 14 mei.

Specials

Transferweekje

De transfermarkt is weliswaar nog gesloten, maar de zomer vol overgang komt eraan en dus nemen de geruchten in de wandelgangen ook weer toe. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Wedstrijden

ADO Den Haag - NAC Breda (16.30 uur)

De strijd om een plekje in de Eredivisie gaat onverminderd door. ADO Den Haag en NAC Breda zijn nog in de race en azen op een ticket voor de tweede ronde van de nacompetitie. De Hagenaars deden het prima in de reguliere competitie en wonnen de heenwedstrijd al met 1-2 in Breda. Dat betekent dat NAC aan de bak moet om een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie af te wenden. Een ding weten we in ieder geval wel zeker. Een van deze twee grote namen, met veel historie in de Eredivisie, zien we na de zomer sowieso niet op het hoogste niveau.

Chelsea - Liverpool (17.45 uur)

Liverpool wist dit seizoen ten koste van Chelsea al beslag te leggen op de League Cup. De ploeg van manager Jürgen Klopp is nog in de race op drie podia, maar richt de pijlen nu op het pakken van de FA Cup. In Wembley Stadium zal het echter geen gemakkelijk karwei worden tegen een getergd Chelsea, dat de eindstrijd van de League Cup pas na strafschoppen verloor van Liverpool. Het belooft hoe dan ook een kraker te worden in Londen, waar Chelsea speelt voor zijn laatste kans op een hoofdprijs. Dat zal manager Thomas Tuchel zijn team ook meegeven.

Roda JC Kerkrade - Excelsior (20.00 uur)

Na FC Eindhoven - De Graafschap en ADO Den Haag - NAC Breda is het aan Roda JC en Excelsior om de eerste ronde van de nacompetitie af te sluiten. Ook in het Zuiden van Limburg is de spanning nog om te snijden. Excelsior nam tijdens de heenwedstrijd immers een 2-0 voorsprong, maar zag Roda in de tweede helft terugkomen tot 2-2. In het Parkstad Limburg Stadion kan het dus nog alle kanten op tussen de ploegen van Marinus Dijkhuizen en Jurgen Streppel. De hondstrouwe aanhang van de thuisploeg zal hoe dan ook in grote getalen aanwezig zijn.

AS Roma - Venezia (20.45 uur)

Vanuit Rotterdam zullen veel ogen misschien wel gericht zijn op de Serie A. AS Roma is natuurlijk de tegenstander van Feyenoord in de finale van de Conference League. De ploeg uit de hoofdstad zal met een goed gevoel richting die eindstrijd willen en heeft in de eigen competitie nog van alles om voor te spelen. Roma moet namelijk punten pakken tegen hekkensluiter Venezia om het behalen van Europees voetbal in eigen hand te houden. De uiteindelijke winnaar van de Conference League krijgt overigens ook een startbewijs voor de Europa League.

Voetbal op tv

14.00 uur: PSV Vrouwen - FC Twente Vrouwen, ESPN - live verslag van dit duel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen

15.30 uur: Bayer Leverkusen - SC Freiburg, Ziggo Sport Totaal Docu - live verslag van dit duel in de Bundesliga

16.00 uur: Sheffield United - Nottingham Forest, Ziggo Sport Totaal Voetbal - live verslag van dit duel in de strijd om promotie naar de Premier League

16.30 uur: ADO Den Haag - NAC Breda, ESPN - live verslag van dit duel in de strijd om promotie naar de Eredivisie

17.45 uur: Chelsea - Liverpool, Ziggo Sport Totaal Select - live verslag van de finale van de FA Cup

20.00 uur: Roda JC Kerkrade - Excelsior, ESPN - live verslag van dit duel in de strijd om promotie naar de Eredivisie

20.45 uur: AS Roma - Venezia, Ziggo Sport Totaal Racing - live verslag van dit duel in de Serie A

21.00 uur: Olympique Marseille - Stade Rennais, Ziggo Sport Totaal Voetbal - live verslag van dit duel in de Ligue 1

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen