Haller bejubeld: "Hoort bij de beste spitsen van Europa"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

16 mei 2022 – Ahmed Touba is onder de indruk van de kwaliteiten van Sébastien Haller. De verdediger van RKC Waalwijk, die de Ivoriaan de laatste anderhalf jaar geregeld tegenkwam, denkt zelfs dat de bekritiseerde aanvaller van Ajax tot de beste aanvallers van het continent behoort. Haller werd met 21 treffers topscorer van de Eredivisie.

Haller bejubeld: "Hoort bij de beste spitsen van Europa"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Betere en completere spitsen zijn er niet in de Eredivisie", begint Touba zijn lovende betoog in gesprek met Voetbal International. "Haller is fysiek enorm sterk. Je merkt het ook wel als je tegen hem aan staat bij hoekschoppen of vrije trappen. Tegen een lange spits is het altijd moeilijk verdedigen, zeker als hij ook goed aan de grond is. Met Haller denk je als verdediger ook weleens dat je hem onder controle hebt en negen van de tien keer is dat ook zo. Maar het gaat om die ene keer dat hij je de baas is. Die keer komt altijd, lijkt het wel."

Volgens de Algerijnse verdediger is Haller 'een Europese topspits'. "Als je bij Ajax speelt en je pakt de topscorerstitel, dan hoor je bij de besten van Europa, dat lijkt me duidelijk. Kijk wat hij in de Champions League heeft gedaan. Dat vond ik indrukwekkend, misschien nog wel indrukwekkender dan wat hij in de Eredivisie heeft gedaan. Hij is de beste spits in Nederland en ik denk dat hij nog wel een stap naar een Europese topcompetitie kan maken. Hij heeft al in Engeland gespeeld natuurlijk, maar nu hij ouder en wijzer is zie ik hem nog wel een keer in een topcompetitie spelen."

In de Champions League was Haller goed voor elf doelpunten. Daardoor staat zijn seizoenstotaal in alle competities op liefst 34 treffers.

Lees ook: Van Janssen tot Giakoumakis: deze spelers gingen Haller voor

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd