Feyenoord-aanwinst is Speler van het Jaar: "Nu de finale nog"

17 mei 2022 – Gernot Trauner kwam afgelopen zomer als anonieme speler uit de Oostenrijkse Bundesliga binnen in Nederland, maar bleek al snel een topaanwinst voor Feyenoord. Zo goed zelfs, dat hij door het Algemeen Dagblad werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Uiteraard kon bij de uitreiking daarvan de finale van de Conference League niet onbesproken blijven.

Feyenoord-aanwinst is Speler van het Jaar: "Nu de finale nog"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Om te beginnen gaf Trauner aan heel blij te zijn met de schaal die hij als 'Beste Speler van de Eredivisie' ontving. Hij hield onder meer Jurriën Timber en Ibrahim Sangaré achter zich. "Het is waardering voor mijn spel hier in Nederland. En het zegt dat ik constant ben geweest. Een paar weken geleden vertelde ik al dat het een mooi seizoen zou zijn als wij minimale als derde zouden finishen in de Eredivisie, de finale van de Conference League zouden halen en ik deze schaal zou pakken. Dat is allemaal gebeurd. Nu de finale nog winnen."

Over zijn beschikbaarheid in die finale hoeft ondanks zijn afwezigheid tegen FC Twente niemand zich druk te maken. "Mijn hamstringklachten? Geen zorgen, die finale zal ik halen." En dat is nodig, want Trauner is een belangrijke schakel in het huidige, succesvolle Feyenoord. Is hij zenuwachtig? "Helemaal niet. Ja, het is een wedstrijd van een andere orde dan ik ooit heb gespeeld. Maar nerveus zijn voor iets waar je heel erg naar uitkijkt, zo zit ik niet in elkaar. Ik ben ooit gaan voetballen om prijzen te winnen en dit is een geweldige kans voor ons."

Transfer naar Feyenoord
Dat alles had hij uiteraard nog niet gedacht toen hij in de zomer LASK Linz verruilde voor Feyenoord. Aanvankelijk wilde hij helemaal niet vertrekken uit zijn thuisland, tot technisch directeur Frank Arnesen hem belde. "Toen heb ik de knoop doorgehakt en toch voor het avontuur gekozen. Dat is heel goed bevallen. De waardering is groot, we presteren goed en staan ook nog eens voor een Europese finale. Dit seizoen ga ik niet snel vergeten. Maar daar hoort natuurlijk wel een geslaagde finale bij. Nee, ook als ik erover praat voel ik geen zenuwen. We gaan alles geven. Dit is wat wij wilden dus laten we er vooral naar uitkijken."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd