Goed nieuws voor Bijlow en collega's: 'vakman' langer bij Feyenoord

17 mei 2022, 14:37

Feyenoord gaat langer door met keeperstrainer Khalid Benlahsen. Dat nieuws bracht de Stadionclub dinsdagmiddag via de eigen website. Al sinds 2013 begeleidt Benlahsen de keepers van Feyenoord - eerst bij de jeugd en sinds 2016 bij het eerste elftal - en volgens zijn nieuwe contract blijft hij dat doen tot medio 2025.

"Uitstekend voor de keepers die nu bij Feyenoord 1 actief zijn én voor de talentvolle doelmannen die eraan komen", zo was technisch directeur Frank Arnesen zeer positief over de contractverlenging. "We zijn erg tevreden over het werk dat Khalid de afgelopen tien jaar bij ons heeft verricht. Hij is een echte vakman. We mogen daarom blij zijn dat hij nog langer bij ons blijft."

Benlahsen zelf hoefde niet lang te twijfelen over zijn nieuwe verbintenis. "Wat goed is, is goed", zo stelde hij. "Ik voel me hier erg op mijn plek en ben blij dat ik langer aan Feyenoord verbonden blijf. Er is een heel goede klik met de rest van de technische staf en we zijn samen met mooie ontwikkelingen bezig. Dat biedt veel vertrouwen voor de toekomst en daar kijk ik dan ook naar uit."

Loopbaan

Zelf keepte de nu 48-jarige Benlahsen ooit in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar via FC Eindhoven, Helmond Sport en RBC Roosendaal kwam hij nooit hoog in het profvoetbal terecht. Al op zijn 26e begon hij als jeugdtrainer bij FC Utrecht, waarna hij via FC Omniworld bij Feyenoord terecht kwam. Giovanni van Bronckhorst was de trainer die hem uiteindelijk bij het eerste elftal haalde, waar hij vervolgens ook onder Jaap Stam, Dick Advocaat en nu Arne Slot kwam te werken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen