Letsch wil Feyenoord achterna met Vitesse: "Ultieme beloning"

18 mei 2022 – Voor zowel Vitesse als Feyenoord is het seizoen nog niet voorbij. Terwijl de Arnhemmers zich opmaken voor de play-offs om Europees voetbal, staan de Rotterdammers voor de finale van de Conference League tegen AS Roma. Twee heel andere seizoensontknopingen dus, al gebruikt Vitesse-trainer Thomas Letsch het succes van Feyenoord wel als voorbeeld voor zijn eigen ploeg.

Letsch wil Feyenoord achterna met Vitesse: "Ultieme beloning"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

In gesprek met De Gelderlander gaf Letsch aan te genieten van de prestaties van Feyenoord en wees hij erop dat ook de Rotterdammers vorig seizoen play-offvoetbal nodig had om zich te kwalificeren voor het toernooi waarvan het nu in de finale staat. "Die weg willen wij ook bewandelen", sprak hij zijn ambitie uit.

"Het is een lange route, vol valkuilen", weet Letsch. Als Vitesse de play-offs al zou winnen, wachten daarna immers nog drie Europese voorrondes. "Maar uiteindelijk ligt daar wel de ultieme beloning, met een plek in de groepsfase van de Conference League. Daar ligt onze ambitie."

Play-offs
Vitesse zal eerst moeten zien af te rekenen met FC Utrecht, waarna in de finale AZ of sc Heerenveen wacht. "Op papier is AZ de favoriet in de play-offs", stelde Letsch. "Er wacht een zware klus. Eerst moeten we maar eens de eerste horde zien te nemen. Utrecht kent ons, wij kennen Utrecht. De verschillen zijn minimaal." 

Vitesse gaat donderdagavond om 21.00 uur op bezoek bij FC Utrecht. De return in de GelreDome vindt drie dagen later plaats, op zondagavond om 18.00 uur. 

Reacties

Feyenoord

gerelateerd