Ontsnappingsclausule Sangaré bekend: alleen Lozano was duurder

19 mei 2022, 13:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV probeert in deze transferzomer het eerste elftal zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Ibrahim Sangaré is een van de spelers die echter wel in de belangstelling staat, maar om hem uit Eindhoven weg te kopen moet een flink bedrag op tafel komen. Zijn ontsnappingsclausule ligt namelijk op liefst 37 (!) miljoen euro.

Dat weet het Eindhovens Dagblad althans. Daarmee zou de middenvelder overigens niet de allerduurste PSV'er ooit worden. Hirving Lozano verkaste in het seizoen 2019/2020 voor liefst 45 miljoen euro naar Napoli. Sangaré zou bij het activeren van zijn ontsnappingsclausule wel meteen op de tweede plaats komen, want Memphis Depay (34 miljoen), Steven Bergwijn (30 miljoen) en Donyell Malen (30 miljoen) waren net minder duur.

PSV wil echter proberen om de kern van de huidige ploeg bij elkaar te houden, naast dat geldt Sangaré ook voor Cody Gakpo en Mario Götze. Verder staan ook Erick Gutiérrez en Maurio Júnior in de sluimerende belangstelling van andere clubs in het buitenland. Ruud van Nistelrooy heeft met diverse spelers al gesproken om ze te overtuigen langer te blijven bij PSV.

Lees ook: PSV wil de Gakpo-route ook voor 'kroonjuweel' Sangaré

Transfers PSV

Qua inkomende transfers worden er ook een hoop namen genoemd in Eindhoven. Onder anderen Jetro Willems, Carlos Alcaraz, Williot Swedberg, Joshua Brenet, Quinten Timber en Stryger Larsen werden gelinkt aan een transfer naar PSV. Tot dusver werd er nog geen enkele spelers gehaald het komende jaar, terwijl Michal Sadilek (momenteel verhuurd), Eran Zahavi, Carlos Vincius en Yvon Mvogo zullen vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen