Suárez stelt clubs teleur: "Dat is een eis om mee te gaan naar het WK"

24 mei 2022 – Atlético Madrid wilde niet verder met Luis Suárez, maar de aanvaller heeft aan interesse geen gebrek. De telefoon staat roodgloeiend bij de Uruguayaan, die een duidelijk doel heeft: hij wil blijven schitteren en Europa. Clubs uit andere landen hoeven dus niet meer op de voormalig Ajacied te rekenen.

Suárez stelt clubs teleur: "Dat is een eis om mee te gaan naar het WK"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik zweer het, ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt. Er zijn veel opties, ik heb veel voorstellen gekregen. Ik luister naar iedereen en ga daarna een beslissing maken", vertelt de spits in gesprek met El Larguero. "Ik wil graag in Europa blijven. In Spanje blijven is een optie. Ik heb hier een prachtige carrière gehad tot dusver, daar ben ik trots op. Ik heb hier enkele voorstellen gehad, maar ik ben nog aan het kijken wat ik doe. Ik wil op een hoog niveau blijven voetballen, dat is een eis om mee te gaan naar het wereldkampioenschap."

De aanvaller vindt het jammer dat hij na twee seizoenen moet vertrekken bij Atlético, waar hij vorig seizoen een van de sterkhouders was toen de landstitel werd gepakt. "Ik was graag gebleven. Een dag voor bekend werd dat ik weg moest, kreeg ik het zelf pas te horen. Ik wist van niets", aldus Suárez, die genoten heeft van zijn twee seizoenen in Madrid. "Veel mensen twijfelden of dit de goede keuze was voor mij, omdat ik veel opties had. Maar ik had echt het gevoel dat we kampioen konden worden als ik naar de andere spelers keek."

Suárez speelde in totaal 83 wedstrijden voor Atlético Madrid over alle competities. In La Liga kwam hij het eerste seizoen 32 keer in actie, waarin hij 21 doelpunten maakte. Dit jaar was de aanvaller minder op dreef met elf doelpunten in 35 wedstrijden.

Reacties

LaLiga

gerelateerd