Mourinho lovend over Feyenoord: "Daar heb ik veel respect voor"

24 mei 2022, 18:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

José Mourinho stond daags voor de finale van de Conference League de media te woord. De trainer van AS Roma was daarbij erg lovend over tegenstander Feyenoord. Een duidelijke favoriet in de finale was er volgens hem niet aan te wijzen.

"Zelfs als ik het gevoel had dat we veel beter waren dan de tegenstander, dan nog zou ik altijd zeggen dat een finale fifty-fifty is", zo begon Mourinho tegenover ESPN. "Maar dat is niet het geval. Als je kijkt naar wat Feyenoord in dit toernooi heeft gepresteerd en hoe ze de lastige halve finale tegen Olympique Marseille hebben gespeeld... Het niveau in deze competitie werd per ronde hoger. De manier waarop zij het hebben gedaan, maakt ze een erg lastige tegenstander."

De speelstijl van Feyenoord is een andere dan Roma gewend is. "Italiaans voetbal is natuurlijk anders, maar ik denk dat Feyenoord een goed team is. Ze hebben goede spelers, zijn goed georganiseerd en hebben een goed beeld van hoe ze willen spelen. Daar heb ik veel respect voor", aldus Mourinho, die de spelopvatting van de tegenstander beslist niet naïef wilde noemen. "Iedereen houdt van mooi voetbal. Als je daarmee kunt winnen, is dat het mooiste wat er is."

Karsdorp speelt

In aanloop naar de wedstrijd ging het bij Roma veel over de twijfelgevallen in de selectie van Mourinho, maar de trainer bevestigde dat iedereen beschikbaar is. Ook kon hij de Rotterdammers vast warm maken voor een reünie met Rick Karsdorp. "Ja, hij speelt", zei hij.

Lees ook: Karsdorp: "Wat bepaalde Feyenoorders hebben gedaan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen