Veel lof voor terugkerende Bijlow: ''Dat verbaast mij totaal niet''

25 mei 2022, 17:15

Justin Bijlow keert woensdagavond zo goed als zeker terug onder de lat bij Feyenoord. De doelman leek zich in eerste instantie te moeten richten op een rentree in het nieuwe seizoen, maar die lijkt er toch echt te komen in de UEFA Conference League-finale tegen AS Roma. En dat verbaast Cor Adriaanse, jeugdtrainer bij Feyenoord, 'totaal niet'. 

Bijlow is woensdagavond, mocht er in aanloop naar de aftrap niets geks gebeuren, niet de enige Feyenoord-speler uit de Rotterdamse jeugdopleiding die aan de aftrap staat van de eerste Europese finale sinds 2002. Ook Lutsharel Geertruida, Tyrell Malacia en Orkun Kökcü kunnen rekenen op een basisplaats. Lange tijd rekende niemand op een basisplaats voor Bijlow, maar de doelman heeft zich uiteindelijk sneller dan verwacht hersteld van een voetblessure, die hem sinds begin maart aan de kant hield. Adriaanse had er stiekem wel rekening mee gehouden dat de Oranje-international het zou redden. 

Lees ook: Feyenoord volledig fit naar finale: basisplaats Bijlow 'aannemelijk'

''Justin ademt Feyenoord in en uit net als zijn hele familie. Z'n vader is altijd tussen de fans te vinden. Nog steeds. Niet iemand die een blokje omloopt. Justin is uit hetzelfde hout gesneden en altijd zichzelf gebleven. Daarom verbaast het me totaal niet dat hij direct vanuit zijn blessure onder de lat staat tegen AS Roma'', vertelt hij bij De Telegraaf. Bijlow kwam op 10 maart voor het laatst in actie. Zonder de eerste doelman kwalificeerde Feyenoord zich ten koste van achtereenvolgend Slavia Praag en Olympique Marseille voor de eindstrijd van de Conference League. ''Het tekent zijn karakter dat hij niet wegloopt voor zijn verantwoordelijkheid'', doelt Adriaanse op de waarschijnlijke terugkeer van Bijlow onder de lat. 

''Zonder twijfel is hij Feyenoords beste keeper, zit niet voor niets bij Oranje en als er dan een beroep op hem wordt gedaan dan staat hij er. Justin wil ook niets liever'', aldus Adriaanse, die ervan overtuigd is dat Bijlow, ondanks zijn langdurige afwezigheid, geen rare fratsen gaat uithalen. ''Nee, je hoeft niet bang te zijn dat hij vanavond staat te shaken onder de lat. Wie dat denkt, kent Justin niet.'' 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen