Van de Looi haalt nieuwelingen bij Jong Oranje voor cruciale fase

27 mei 2022 – Erwin van de Looi heeft drie nieuwe spelers opgeroepen voor de definitieve selectie van Jong Oranje. Hugo Wentges (ADO Den Haag), Denso Kasius (Bologna FC) en Sven Mijnans (Sparta Rotterdam) melden zich namelijk voor de eerste keer in Zeist.

Van de Looi haalt nieuwelingen bij Jong Oranje voor cruciale fase

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het gebeurde namelijk niet eerder dan doelman Wentges, verdediger Kasius en aanvaller Mijnans bij de definitieve selectie zaten. Ook een aantal bekende namen is door Van de Looi bij de groep gehaald. Zo maken onder meer Brian Brobbey, Myron Boadu, Lutsharel Geertruida en Mitchel Bakker hun opwachting namens de Nederlandse beloften. Er staan belangrijke wedstrijden op het programma.

In juni speelt Jong Oranje namelijk drie duels in de strijd om EK-kwalificatie. De manschappen van Van de Looi treffen achtereenvolgens Moldavië (uit), Gibraltar (thuis) en Wales (uit). Als Jong Oranje alles wint, is het direct geplaatst voor het EK van 2023 in Roemenië en Georgië. Zwitserland is momenteel de koploper in de kwalificatiegroep, maar dat land heeft al een wedstrijd meer gespeeld.

Eerder op de dag maakte bondscoach Louis van Gaal ook zijn selectie voor het 'grote' Oranje bekend. Daar zijn Jerdy Schouten, Bruno Martins Indi en Vincent Janssen verrassend toegevoegd aan de groep. Jordy Clasie, Arnaut Danjuma Groeneveld, Luuk de Jong, Rick Karsdorp, Marten de Roon en Owen Wijndal kregen wel een telefoontje voor de voorselectie, maar hoeven zich maandag niet in Zeist te melden.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd