Van Gaal ziet het zitten in Kuyt: "Maar hij is nog geen goede trainer"

2 juni 2022, 20:42   Bijgewerkt: 2 juni 2022, 21:12

Louis van Gaal denkt dat Dirk Kuyt de kwaliteiten bezit om te slagen als trainer. De 41-jarige Kuyt is donderdag aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. Tijdens de perspresentatie noemde hij Van Gaal een van de trainers van wie hij het meest heeft geleerd.

Daar is Van Gaal trots op. "Hij was niet een voetballer van de hoogste kwaliteit, maar heeft toch zó'n carrière doorgemaakt en was belangrijk voor het Nederlands elftal. Op het WK in Brazilië kreeg hij een andere rol van mij en die voerde hij ongelooflijk goed hij. Als hij dan zoiets zegt, ben ik trots", aldus Van Gaal donderdag tijdens de persconferentie richting de wedstrijd tegen België

"Om in de woorden van Co Adriaanse te spreken: een goed paard is nog geen goede ruiter", ging de bondscoach verder. "Ik denk dat hij een goede coach zal worden, maar dat is hij op dit moment nog niet. Hij heeft totaal nog geen ervaring. Kijk, toen ik coach werd van Ajax, had ik al elf jaar voor de klas gestaan. Dan kun je zeggen: dat stelt niks voor. Maar dat stelt álles voor. Zeker op het niveau waarop ik les heb gegeven."

Volgens Van Gaal moet Kuyt leren om zijn visie over te brengen op spelers. "Daar heeft hij nog geen ervaring in. Ik denk dat hij dat kan, want ik ken hem goed. Ik heb nog steeds contact met hem. Ik denk dat hij dat gaat waarmaken. Maar ADO is nou niet bepaald de club…", maakt Van Gaal zijn zin niet af. "Maar hij doet wel ervaring op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen