Feyenoord 'strikes again' en pikt staflid op bij AZ

3 juni 2022, 16:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord gaat opnieuw een staflid weghalen bij AZ. In navolging van hoofdcoach Arne Slot en diens assistent Marino Pusic maakt ook inspanningsfysioloog Rick Rietveld de overstap naar De Kuip.

Dat schrijft het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl althans. Normaliter was een dergelijke overstap niet zo spannend geweest, maar na de tot veel stof doen opwaaiende overgang van Slot en in diens kielzog Pusic ligt de overstap van Alkmaar maar Rotterdam gevoelig. Clubarts Joost van der Hoek vertrok overigens afgelopen zomer ook al naar Feyenoord.

Rietveld was de afgelopen 7,5 jaar actief bij AZ en voor hem werd reeds een vervanger gepresenteerd door de Alkmaarders. Bengt Kom kwam over van hockeyclub THC Hurley. "Hij heeft in de hockeywereld al eerder bij een topsportorganisatie gewerkt en laat ook bij AZ zien goed werk te leveren. Met zijn komst wordt onze fysiekstaf verder versterkt en zijn we klaar om door te pakken met onze trainingsprogramma's", aldus Paul Brandenburg, hoofd jeugdopleidingen van AZ.

Lees ookFeyenoord wil Slot langer vastleggen na uitstekend debuutseizoen

Van der Ree naar FC Groningen

Overigens zag Feyenoord donderdag ook een staflid vertrekken: analist Dennis van der Ree, die afgelopen zomer met Slot meekwam in de technische staf van de Rotterdammers, gaat bij FC Groningen aan het werk. Naast Frank Wormuth maakt hij promotie in de rol die hij gaat vervullen, want hij wordt assistent-trainer van de Duitser in dienst van FC Groningen. "Het is lastig om zo'n mooie club achter te laten, maar bij FC Groningen deed zich de kans voor om een treetje hoger te komen staan in de technische staf. Die mogelijkheid grijp ik met beide handen aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen