Verhuur Weghorst lonkt: "Ik ga niet in de Championship spelen"

5 juni 2022, 13:51

Wout Weghorst gaat komend seizoen niet in de Engelse Championship voetballen. Dat maakte hij zondagmiddag duidelijk, ondanks dat zijn club Burnley dit seizoen wel naar dat niveau degradeerde. Met het WK voor de boeg lijkt een verhuur nu de meest aannemelijke oplossing. 

Zoveel werd duidelijk uit het gesprek dat de Oranje-international zondag had met Voetbal International. Weghorst tekende in de winter voor het toen al onderin bungelende Burnley en speelde al in op de eventuele degradatie. "We hebben van tevoren duidelijk afgesproken dat ik niet in de Championship ga spelen. De club wil me graag behouden en gaat er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren naar de Premier League."

Weghorst ligt bij Burnley nog vast tot medio 2025. Daarmee is het een reële optie dat hij wordt verhuurd, om eventueel een seizoen later wel weer met The Clarets in de Premier League uit te komen. Een belangrijke reden voor die plannen is dat de spits bij bondscoach Louis van Gaal in beeld wil blijven. "Voor komend seizoen is het belangrijk dat ik op een hoog niveau kan presteren, ook met het oog op het WK in Qatar."

Besiktas

Zaterdag berichtten Engelse en Turkse media dat Weghorst die nieuwe club al heeft gevonden en zelfs al rond zou zijn met Besiktas. Dat is volgens de spits echter zeer voorbarig. "Je moet niet alles geloven wat er in de media staat. Er is belangstelling uit Duitsland, Engeland en Turkije", reageerde hij. "Eerst ga ik me hier op Oranje focussen en zo goed mogelijk presteren. Dan gaan we in gesprek met Burnley over hoe het nu verder gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doodzone. Hij was een gewaardeerde kracht in de Bundesliga en ook bij Burnley droeg hij zijn steentje bij. Om nu zo terug te vallen naar de Super Lig is wel pijnlijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen