Denen schieten Frankrijk dieper problemen Nations League in

7 juni 2022, 07:40

Denemarken heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de Nations League. De ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand won in een vreemd duel met 1-2 op bezoek bij Oostenrijk. Zodoende hebben de Denen nu al een voorsprong van vijf punten op regerend kampioen Frankrijk.

De toeschouwers in het Ernst Happel Stadion moesten flink wat geduld hebben om de aftrap mee te maken. Door een stroomstoring deed de verlichting het niet en dus ging de bal uiteindelijk om 22.15 uur rollen in plaats van 20.45 uur. De Denen begonnen op de late avond als beste en werden na iets minder dan een half uur spelen beloond. Pierre Højbjerg hielp de bezoekers namelijk aan een 0-1 voorsprong.

Dat was ook meteen de ruststand, maar naar de thee sloeg Oostenrijk toe. Vanaf de bank zag Feyenoord-revelatie Gernot Trauner hoe zijn ploeggenoot Xaver Schlager halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker zorgde in Wenen. Daar leek het bij te blijven, waar het niet dat Denemarken de wedstrijd in de slotfase alsnog naar zich toe trok. Jens Stryger Larsen was op aangeven van Christian Eriksen verantwoordelijk voor de winnende treffer: 1-2.

Na de knappe 1-2 overwinning bij Frankrijk pakte Denemarken dus ook in de tweede lastige uitwedstrijd de volle buit. De manschappen van Hjulmand staan na twee wedstrijden op zes punten in groep 1 van de A-categorie. Oostenrijk heeft drie punten en staat op de tweede plek, gevolgd door Frankrijk en Kroatië (beiden 1 punt). De Fransen moeten als titelhouder aan de bak om alsnog op de eerste plek te eindigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen