Memphis grijpt negatief record in het Nederlands elftal

12 juni 2022, 12:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Memphis Depay (28) heeft zaterdagavond een negatief record op zijn naam geschreven. Met zijn gemiste strafschop tegen Polen staat de teller al op drie missers vanaf elf meter in het Nederlands elftal. Er is geen international die vaker dan tweemaal een penalty miste in Oranje – strafschoppenseries uitgezonderd.

Alleen Patrick Kluivert miste net als Memphis vaker dan eenmaal in het Oranjeshirt, maar zijn teller aan mislukte pogingen staat op twee. Tegen Polen schoot Memphis op de paal, eerder ging het tegen Turkije (4-2 verlies, gestopt door Ugurcan Cakir) en Gibraltar (6-0 zege, gestopt door Bradley Banda) mis voor de aanvaller van FC Barcelona.

In totaal schoot Memphis overigens ook tien penalty's wel tegen de touwen namens het Nederlands elftal. De eerste was in de Nations League tegen Frankrijk in 2018 en de laatste was tijdens de WK-kwalificatie tegen Montenegro. Dit seizoen miste Memphis ook eenmaal namens zijn club FC Barcelona: in de laatste wedstrijd van Ronald Koeman als coach faalde hij tegen Real Valladolid.

Lees ook: Frenkie baalt van scheidsrechter: "Hij had het vandaag niet"

Memphis speelde sowieso een zeer ongelukkige wedstrijd, want hij scoorde in de Nederlandse media immers onvoldoendes. Ernie Brandts was in De Telegraaf ook kritisch. 'Er ging te veel fout, tot aan de strafschop vlak voor tijd toe. Als je topscorer bij Oranje bent, spits bent bij FC Barcelona en op zo'n avond als zaterdag ook nog aanvoerder van het Nederlands elftal bent, weet je dat het publiek ervoor gaat zitten. Maar het kwam er niet zo uit. Aan de andere kant hoort dit misschien bij het spel van Memphis. Hij is creatief, soms lukt het niet maar hij kan toch het verschil maken in wedstrijden.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen