Keuken Kampioen Divisie blijft tijdens WK 'gewoon' voetballen

15 juni 2022, 09:06

Waar de Eredivisie tijdens het WK in Qatar een break neemt, voetbalt de Keuken Kampioen Divisie 'gewoon' vrolijk door. Dat blijkt uit het (concept)programma dat de KNVB woensdagochtend heeft gepubliceerd op haar site. 

De eerste seizoenshelft belooft nu al een bijzondere te worden. Het competitievoetbal dendert in de eerste maanden flink door, maar komt medio november grotendeels tot stilstand. Op 21 november gaat het WK in Qatar namelijk van start. De liefhebbers van de Eredivisie zullen vanaf die dag geduld moeten opbrengen voordat zij hun favoriete ploeg weer in actie zien. Maar dat geldt dus niet voor de trouwe volgers van de Keuken Kampioen Divisie. Zij kunnen hun hart ophalen. 'Tijdens het WK in Qatar (21 november t/m 18 december) – wanneer de Eredivisie stilligt – vinden drie speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie plaats, één in de voorbereidingsweek en twee tijdens het toernooi zelf', klinkt het immers op de site van de KNVB. 

En het programma voor die speelrondes is zeker niet misselijk. Zo staat op zaterdag 19 november de kraker tussen NAC Breda en PEC Zwolle op het programma, terwijl een dag later ADO Den Haag en Roda JC het tegen elkaar opnemen. Op zondag 11 december staat de derby tussen Willem II en NAC Breda, die komend seizoen terugkeert, op het programma. De liefhebbers van de Keuken Kampioen Divisie hoeven zich tijdens het WK dus niet te vervelen. Zij hebben sowieso genoeg om naar uit te kijken, want in het openingsweekend staat meteen de kraker tussen Heracles Almelo en ADO Den Haag op het programma. Waar Heracles Almelo in het afgelopen seizoen in de nacompetitie degradeerde naar het tweede niveau, liepen de Hagenezen promotie naar de Eredivisie op een haar na mis. 

Periode

Belangrijk om te weten: het aantal wedstrijden per periode heeft een andere volgorde dan gebruikelijk, 'om goed uit te komen ten opzichte van de interlandperiodes en de wedstrijden die eerder worden gespeeld', klinkt het. De eerste en vierde periode bestaan uit tien wedstrijden, de tweede en derde worden beslist over negen duels. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen